Koronakauden treeniä

Koronan ja lock-downin vaikutukset ulottuvat kaikkialle.  Vaikutukset harrastuksiin ovat tietenkin terveys- ja talousvaikutusten rinnalla vakavuudeltaan pieniä.

Koronakevät on kuitenkin muuttanut monen liikuntalajin harrastajan suunnitelmia. Vaikutukset myös esimerkiksi junioriurheiluun ovat suuret.

Omalla kohdalla kirpaisee, kun uimahallit ovat kiinni ja viimeisestä uintikerrasta alkaa olla aikaa. Vesien lämpeneminen ja avovesikauden alkaminen on edessä vasta viikkojen päästä.

Kuntosalillakaan ei ole iljennyt käydä moneen viikkoon. Kotijumppaa ei ole tullut tehtyä.

Koska ulkonaliikkumiskieltoa ei ole, juoksua ja pyöräilyä on ollut mahdollista harrastaa ihan hyvin. Juoksua on takana satoja kilometrejä ja pyöräilyäkin on ensimmäinen tuhat kilsaa täynnä.

Hieman kuraisilla alkukauden keleillä on ollut mukavaa ajaa maastopyörällä, välillä vielä lumisilla ja jäisillä reitellä. 

bike

bike2

water

wahoo

Investointejakin on tehty. Ostin uuden pyörätietokoneen. Aikaisempana laitteena oli Garmin Edge 520, jonka insinöörimäistä käyttölogiikkaa en koskaan täysin sisäistänyt. Nyt hankin Wahoo Element Boltin (kuvassa yllä), joka on ollut todella hyvä. Heti käyttöönotto sujui muutamalla hipaisulla ja käyttö on sen jälkeen ollut helppoa.

Mutta ne tapahtumat.

Tällä kaudella piti suunnistaa. Kaikki alkukauden ja myös kesän kisat on peruttu ja Jukolan viestikin siirretty.

Samoin on käynyt triathlon-kisojen kohdalla. Alkukesän kisat on peruttu tai siirretty toiveikkaasti myöhempään aikaan.

Itse olin menossa tällä kaudella triathlonin täysmatkalle ensin Barcelonaan, mutta siirsin sitten ilmoittautumisen 8.8.2020 Tahkolle. En kyllä usko pätkääkään, että Tahkon kisaakaan voidaan tänä vuonna järjestää.

Kisat on siis tältä kaudelta taputeltu.

Ilman kunnon tavoitetta treenin intensiteettiä on vähän vaikea pitää. Motivaatiota ei välttämättä löydy puristaa harjoituksissa hieman kovempaa tai pidempään.

Mutta ei se mitään, treeniä voi harrastaa tänä vuonna vähän rennommin. Jos sunnuntaina piti pyöräillä neljä tuntia niin kolme tuntia riittää tänä kesänä. Jos lauantaina piti juosta 20 kilsaa niin kymppi riittää nyt. Ja voihan joskus pitkäkin lenkki maittaa ihan hyvin.

Sinällään ainakin tässä vuoden alussa tunteja ja kilometrejä on tullut ihan hyvin. Taidan jopa olla hieman edellä viime vuoden treenejä.

Sellaisen muutoksen olen tehnyt, johtuuko ehkä ikääntymisestä, että olen alkanut merkata kävelyt harjoituspäiväkirjaan. Kävely on ohjelmassa silloin, kun ei ole muita treenejä, eli 1-2 päivänä viikossa. Ei kyllä vähään aikaan ole ollut sellaista päivää, ettei vähintään kävelyä olisi ollut ohjelmassa.

Liikkuminen on tärkeää ja mukavaa, kun on viettänyt työpäivän Teams-kokouksissa ilman erikoisia taukoja.

Uskon, että tästä tulee ihan hyvä liikuntavuosi vaikka kisoja ei olekaan.

Asetin jokin aika sitten tavoitteeksi, että olisi kymmenen täysmatkaa 60-vuotiaana suoritettuna. Kun pari täpäriä on jo alla niin on varaa pitää parikin välivuotta vaikka sitten pandemian takia.