Punjabin kanaa

Tein lauantaina vieraille Punjabin kanaa. Reseptiä voi suositella.

Ainekset

Öljyä
1 iso sipuli
2 tuoretta vihreää chiliä
1, 5 cm pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä, kuorittuna
½ tl punaista chilijauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattisosetta
400g tomaattimurskaa
kanaa 600 grammaa (suikaleita, koipia tai mitä vaan periaatteessa)
10 kuivattua curry-lehteä tai curryjauhetta
4-6 rkl maustamatonta jogurttia
kourallinen tuoretta korianteria

Valmistus

Kuumensin kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Silppusin sipulin ja paistoin öljyssä. Samalla pilkoin chilin, inkiväärin ja lisäsin ne kuumalle pannulle. Murskasin valkosipulin, lisäsin pannulle pariksi minuutiksi.

Lisäsin chilijauheen, kurkuman, garam masalan ja sokerin. Keitin pari minuuttia. Sitten lisäsin tomaattipyreen ja tomaattimurskan ja annoin kiehua muutaman minuutin.

Heitin ainekset monitoimikoneeseen ja möyhensin tasaiseksi. Lisäsin ruokalusikallisen öljyä pannulle ja paistoin broilerinpalat niin, että niihin tuli hivenen väriä. Tässä on hyvä muistaa, että ei missään nimessä kaikkia kanoja kerralla pannulle etteivät ne ala keittymään. Kaadoin sekaan kastikkeen monitoimikoneesta ja lisäsin curryn. Haudutin noin tunnin jotta kanasta tuli mureaa. Ohjeessa oli haudutusaika paljon vähemmän, hyvä sitä on hauduttaa kunnolla jotta liha ei jää sitkeäksi.

Aivan lopuksi sekoitin mukaan jogurtin, vielä vähän curryä sekä hienonnetun korianterin.
Tarjosin (itse tehdyn) Naan-leivän ja riisin kera.

Kuvia tämän ruoan eri versioista täällä.