Suunnistuskauden availua

Tänä vuonna kevään viivästyminen ei ole haitannut suunnistuskauden avaamista. Suunnistamaan on päässyt metsässä jo pitkään (tai käytännössä lähes koko talven) ja kevään kisat on voitu pitää suunnitellusti.

Talvikausi meni kuten ennenkin, mutta hiihtokilometrit jäivät sattuneesta syystä vähäisiksi. Kauden lopun (jokavuotiset) suunnitelmat tulevan kauden kovemmasta kunnosta ovat vaihtuneet havainnoksi, että olen samassa kunnossa kuin aina ennenkin.

Harjoittelukauteen vuodesta toiseen osuvat työkiireet, perheen jalkapallo-rumban pyörittäminen, yksi sairastelujakso ja jokin pieni vamma takaavat sen, että merkittävää parannusta ei pääse syntymään. Ja vuosi vuoden jälkeen kuntoa on aina vaikeampi parantaa.

No, tilanne on toki kohtalainen, vaikka huippukunto jäikin kevään osalta saavuttamatta. Toisaalta voi olla tyytyväinen, että harjoittelun ja kilpailemisen suoraan estäviä vammoja ei näin suunnistuskauden alussa ole. Kausihan on pitkä ja kelit sen kuin paranevat.

Ja kausi on jo avattu. Kisakauden alla kävin tekemässä peräti yhden suunnistusharjoituksen Ryövärinmäellä tai -mäessä (miten se sanotaankaan).

Kauden ensimmäinen kisa oli Karjaalla järjestetty Billnäsin keskimatka. Kilpailu oli tässä lähellä Fagervikissa ja maasto oli menneiden vuosien maanantairasteilta tuttua. Muistelenpa jopa, että ensimmäinen suunnistukseni Karjaan seudulla muutama vuosi sitten tapahtui juuri tässä maastossa.

kuva (8)
Vaikka ei ehkä siltä näytä, tässä on 800 kilpailijan kisan kilpailukeskus.

Kilpailussa oli paljon osanottajia, noin 800. Määrä on suuri kevätkisoille, mutta lumettomuus arvatenkin liittyy aktiiviseen osanottoon. Paikalla oli myös runsaasti huippusuunnistajia.

Maasto oli helpohko, sillä pääosin näkyvyys oli hyvä ja maasto selkeäpiirteinen. Sillä oikeastaan ainoalla peitteisellä rastivälillä onnistuin kuitenkin eksymään pienimuotoisesti ja kun piti tulla kolmoselle, löysinkin ensin rastin nro 4. Siinä meni sitten muutama minuutti ja kisa oli tuloksen näkökulmasta pilalla. Muuten sujui ihan hyvin ja pystyin liikkumaan maastossa  kohtuullisesti.

Kisassa ei ollut mitään erikoisia tapahtumia, rastilta 12 kun lähdin, pääsarjan Antti Parjanne oli käymässä samalla rastilla. Aioin ensin iskeytyä peesiin, mutta huomasin, että Parjanen oli menossa eri rastilla ja suuntasin sitten omalleni

Näin on siis kausi avattu ja muutaman tunnin päästä uusi startti OK Raseborgin kevätkisoissa Tenholassa. Ja hyvät kisat jatkuvat Varsinais-Suomen suunnalla kun ensi viikolla  on Silja-rastit ja sitten Finn-Spring. Uudistuneen kilpailukalenterin myötä kevätkaudella on tarjolla myös keskimatkan SM-kisat Lappeenrannan suunnalla.