Tuusulanjärvi Triathlon 2018

tuusula

Kisakausi avautui tänään hienossa säässä kisatussa, Järvenpään Pyöräilijöiden järjestämässä Tuusulanjärvi Triathlonissa (perusmatka).

Osallistuin samaan kisaan jo viime vuonna, joten kisapaikka ja reitit olivat pääosin tuttuja (pienen pieniä muutoksia viime vuoteen oli tehty). Koska kauteni jäi viime vuonna kesken solisluun murtuman vuoksi, kyseessä oli vasta neljäs starttini triathlonissa.

Olin paikalla vajaat 2 tuntia ennen starttia. Valmistelin varusteita. Laitoin mm. ensi kertaa kengät valmiiksi polkimiin kuminauhoja käyttämällä ja teippasin geelejä pyörään. Kävin myös katsomassa sprintin lähdön.

Uintiosuus

Olin paikalla hyvissä ajoin ja katselin muiden sarjojen kisan kulkua. Sitten puin märkäpuvun päälle ja kävin totuttelemassa veteen. Vesi  tuntui kylmältä, mutta siedettävältä. Uinti tuntui hyvältä.

Startissa kahlattiin lähtölinjalle, pohja oli mutainen.

Sitten liikkeelle. Oli aika paljon ruuhkaa ja tuli kosketuksia. Otin alun hieman liian lujaa ja huomasin, että hengityksen kanssa alkoi olla vaikeaa. Tähän vaikutti myös ruuhka ja se, että aalto toi välillä suun täyteen vettä. Yritin rauhoittaa uintia ja keskityin hengitykseen. Alkoi sujua paremmin.

Suunnistus sujui hyvin, katselin muutaman vedon välein kohti poijua ja olin koko ajan hyvin suunnassa. Yksi mies ui  samaa vauhtia ja olimme aina välillä kosketuksessa.

Sitten ensimmäinen kierros oli valmis ja noustiin maalle. Katsoin kelloa, se näytti 14.30, eli minulle hyvää vauhtia. Puoli tuntia oli alittumassa.

Takaisin veteen ja uinti jatkui. Nyt oli väljempää. Ehkä ajauduin vähän mukavuusalueelle, sillä aika painui kuitenkin yli 30 minuutin.

Pyöräily

Vaihto meni hyvin, märkäpuku lähti hyvin päältä ja sain hyvin polkimissa kiinni olevat kengät jalkaan. Kiihdytin vauhtia.

Pyöräilyssä oli aika paljon trafiikkia aluksi. Reitti oli vauhdikas, vauhdit pyörivät siinä 35 km/h:n tuntumassa.

Järjestäjät kannustivat koko ajan ohi ajaessa.

Ohittelin jonkin verran ja pari kilpailijaa meni ohitseni. Parin kanssa ohiteltiin useammankin kerran ja vuorotellen. Naureskeltiin sitä siinä ajaessa.

Ensimmäisellä pyöräilykierroksella keskinopeus oli 32.7 ja toisella vauhti hidastui hieman, ollen lopulta 32.4. Merkillepantavaa on se, että viime vuonna käytännössä samalla reitillä keskari oli 30.

Juoksu

Vaihto meni taas hyvin. Otin pari omaa geeliä mukaan.

Juoksu lähti aika nihkeästi liikkeelle. Olin juonut aika paljon nestettä pyöräilyn aikana ja se pyöri mahassa. Parin kilometrin jälkeen olo helpotti.

Ensimmäisen juoksukilometrin vauhti oli hieman päälle 5 minuuttia, myöhemmin tuli kilsavauhtiin vielä hieman lisää. Syke oli niin korkealla, että vauhtia ei tällä kertaa ollut varaa nostaa.

Juoksu meni kuitenkin ihan mukavasti. Yhdessä risteyksessä edellä juossut mies juoksi suoraan ja huikkasin hänet oikealle reitille. Oli kiitollinen, ettei harhautunut sen pidemmälle.

Sitten vain maaliin ja kotiin. Sijoitus oli H40 sarjassa 30:s, matkaan lähti 45 kilpailijaa. Katselin huvikseni, että olisin yleisessä sarjassa samalla ajalla ollut 40:s (61 kilpailjaa).

Kisa oli hieno kauden avaus. Erkka Westerlundin sanoin kisassa oli “paljon hyviä asioita”.

Lisäksi sää oli mitä parhain ja järjestelyt erinomaiset. Erityiskiitos viestinnästä, joka on tässä kisassa todella ammattimaisella tasolla, sekä järjestäjien kannustavasta asenteesta.

Viikon päästä sitten Vantaa Triathlon.